Toerlanglaufen via een reisorganisatie

Op onze website vind je heel veel informatie over het maken van een toerlanglauftocht. Allerlei praktische tips om je op weg te helpen met het maken van een mooie en veilige tocht. Je kunt er ook voor kiezen om de organisatie uit handen te geven. Op onze pagina Reisorganisaties vind je altijd een actueel overzicht van de verschillende reisorganisaties die toerlanglauftochten aanbieden. In dit blog besteden we hier extra aandacht aan. We gaan eerst in op wat algemene aspecten van het boeken van je reis bij een reisorganisatie, en daarna presenteert een aantal organisaties zichzelf.

langlauf reis boekenOntzorgd op vakantie

Een reisorganisatie ontzorgt jou bij het voorbereiden van je tocht. Als je een beetje hebt rondgekeken op onze site kom je er al snel achter dat er veel komt kijken bij een gedegen voorbereiding van je tocht. Het kan fijn zijn om dat uit handen te geven. Bijvoorbeeld omdat je zelf nog niet zo ervaren bent met het plannen van je eigen tocht, maar ook gewoon omdat je in je vrije tijd gewoon liever naar buiten gaat in plaats van urenlang op zoek te gaan naar allerlei informatie over geschikte gebieden en routes.

Individuele reizen, groepsreizen en maatwerk

Alle reisorganisaties hebben een aanbod dat ze jaarlijks aanpassen en vernieuwen. Het totale aanbod aan toerlanglauftochten is daarmee erg gevarieerd: van dagtochten vanuit een comfortabel hotel, tot trektochten van hut naar hut tot arctische “expedities” met overnachting in een tent. Daarbij is ook maatwerk mogelijk. Onderstaande reisorganisaties bestaan uit echte liefhebbers en denken graag met je mee, om jou en je reisgenoten een bij jullie passende tocht aan te bieden.

Reisgarantie

Veel reisorganisaties zijn aangesloten bij een branchevereniging en een reisgarantiefonds. De grotere aanbieders zijn aangesloten bij de ANVR en SGR, de kleinere veelal bij de VvKR en het STO reisgarantiefonds. Juist in onzekere tijden als deze biedt dat jou, als boeker, zekerheid over de betrouwbaarheid van deze organisaties, bijvoorbeeld wat betreft financieel risico en annuleringsvoorwaarden. Je kunt dat controleren via de sites van STO-garant en VvKR.

Reisorganisaties

We hebben de Nederlandse aanbieders van toerlanglauftochten gevraagd zichzelf te presenteren in dit blog. Vier organisaties hebben van die mogelijkheid gebruik gemaakt. Ben je ook benieuwd naar de andere aanbieders, kijk dan op onze website en klik door naar het desbetreffende bedrijf. Op onze site vind je ook (beknopte) informatie over de Noorse DNT die groepsreizen aanbiedt voor een internationaal gezelschap en het Schotse Glenmore Lodge waar je je winterskills kunt verbeteren.

Onderstaande bedrijven zijn stuk voor stuk kleine reisorganisaties, opgericht door echte liefhebbers van de Scandinavische winterse bergen, langlaufen en mooie tochten. We geven hen dan ook graag ons podium om zich aan jullie voor te stellen!

  • Vasa Sport
  • Agro Natura
  • Arctic Adventure
  • Surviking

Veel voorpret alvast bij het plannen van je tocht, of je het nu via een reisorganisatie doet, of toch zelf. Want hoewel alles nu nog onzeker is, er komt zeker weer een moment dat je al je mooie plannen kunt uitvoeren! De beste periode voor een toerlanglauftocht is de Scandinavische vårvinter: voorjaarswinter in maart en april. De dagen worden langer, de temperatuur aangenamer en er ligt een dik pak sneeuw in de bergen. Dat duurt nog even, maar in deze bijzondere tijd met een pandemie waarin steeds van alles kan gebeuren, zien wij dat als een voordeel! God tur!

Vasa Sport – Toerlanglaufen gaat zo bij Vasa Sport

langlaufen vasa sportHet knisperen van de sneeuw, een fris windje streelt de wangen, met sierlijke bochten stuur je de ski’s door een adembenemend berglandschap. De hele dag buiten bezig zijn en dan genieten van de atmosfeer van de berghut met een knapperend haardvuurtje en goed glas wijn. Als toerlanglaufer wil je actief bezig zijn in een winterwonderland. Wij, Rick en Saar, gidsen van Vasa Sport begrijpen dit maar al te goed en laten je los in de ongerepte sneeuw. Zeker in deze onzekere tijd is het belangrijk om te blijven dromen en bewegen en wij helpen je graag je dromen uitkomen.
Ons toerlanglaufaanbod varieert van een lang cursusweekend in het Zwarte Woud tot aan een huttentocht in Zweeds of Noors Lapland. Heb je een specifieke wens? Dan maken we graag een maatwerkreis voor jouw groep.

Veiligheid, kwaliteit en persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Net als leren, ontdekken, verwonderen, genieten, plezier hebben. We gaan er helemaal voor om jou het toerlanglaufen optimaal te laten beleven.

“Het was waanzinnig, de omgeving, het gezelschap en onderweg ook nog beter leren skiën, TOP!”- Jan

De gebieden kennen we op ons duimpje. We hebben meer dan 20 jaar sneeuwervaring, ook met arctische omstandigheden. Jouw gids is tevens langlaufinstructeur. De techniektips bouwen we zorgvuldig op, afgestemd op jouw vaardigheid. En wat betreft de uitrusting hoef je je ook geen zorgen te maken. Je huurt het best passende materiaal voor je tocht er simpel bij. Wie wil kopen kan terecht in onze Vasa langlaufshop.

vasa sportWij willen meer bieden dan alleen het maken van een mooie tocht. Krijg je er al zin in? Neem dan eens een kijkje op onze website: https://www.vasasport.nl/toerlanglauf-reizen.

Tot in de sneeuw!

Agro Natura – kleinschalige natuurvakanties

langlaufen hardangerviddaAgro Natura, de reisorganisatie van Rikus Hulscher, organiseert en verzorgt kleinschalige natuurvakanties in Europa, op een zo duurzaam mogelijke manier. De winterreizen, toerlanglaufen of sneeuwwandelen, vinden plaats op of nabij de Hardangervidda in Noorwegen.

Rikus komt hier al sinds 1985, en kent het gebied, de ongerepte natuur, de vele mogelijkheden om het gebied te ervaren, en de soms verraderlijke weersomstandigheden, als geen ander. Een toerlanglauftocht met Agro Natura, betekent een volledig georganiseerde reis voor gevorderde langlaufers, die vaak buiten de gangbare routes en het netwerk van berghutten omgaat.

Niet om de reis zo extreem mogelijk te maken, maar om de natuur echt te ervaren, zonder dat je anderen tegenkomt. Je overnacht in hutjes die in persoonlijk bezit zijn, of kampeert in een stormvaste tent in de sneeuw. En vinden we het leuk, dan bouwen we een iglo of sneeuwhol voor de nacht. Tijdens de planning en uitvoering van de tocht wordt met alle scenario’s rekening gehouden. Een goede voorbereiding en kennismakingsavond is daarvoor noodzakelijk.

logo Agro NaturaDoe je het liever iets rustiger aan, ben je een minder gevorderde langlaufer, of wil je liever sneeuwwandelen, ook dan weet Agro Natura een mooie toertocht te organiseren. Zelfs een ontspannen vakantie, waarbij je dagtochten maakt vanuit een knusse hut, behoort tot de mogelijkheden.

Heb je zelf een mooie tocht in gedachten, ook in andere gebieden in Noorwegen, en wil je daar hulp bij, of zoek je alleen een ervaringsdeskundige, vraag het Agro Natura. Meer informatie vind je op https://agronatura.nl/.

En onthoud het motto van Agro Natura: Vogels vliegen, wij niet.

Arctic Adventure – Ga mee met de expeditie van je leven!

arctic adventure langlaufenBij Arctic Adventure krijg je de échte expeditiebeleving, maar dan zonder alle rompslomp. Zij organiseren laagdrempelige, volledig verzorgde winterexpedities. Tijdens elke expeditie ga je er in een kleine groep op uit. Arctic Adventure regelt bijna alles. Van ervaren gidsen tot ski’s.

Zij verzorgen tenten, kooktoestellen en communicatiemiddelen. Maar ook de persoonlijke zaken zijn geregeld. Denk aan je slaapzak, ski’s, schoenen, slaapmatje en de slee. Ga mee en geniet.

Je kunt kiezen uit drie expeditieniveaus:

Expedition Experience

Ervaring hiervoor is onnodig. Stap voor stap leer je wat nodig is voor een echte expeditie. Elke dag ga je door een prachtig besneeuwd landschap. Je bagage zit achter je in een slee. Langzaam verleg je grenzen en ontdek je andere kanten van jezelf. De rust van de natuur werkt op je in, gedachten laat je de vrije loop.

Expedition Challenge

Op deze tocht heb je je goed voorbereid. Je conditie is op orde en je weet waar je aan begint. Met een slee achter je aan leg je elke dag 20 kilometer af. Zo doorkruisen we onbekend terrein. Een uitdagende tocht waarbij we als één team op elkaar zijn aangewezen.

Expedition Major

The real deal. Expedities voor de diehard avonturier. Fysiek zwaar en mentaal uitdagend. Dit zijn lange tochten in de kou. Dagelijks leg je 25 kilometer af met 70 kilo bepakking in je slee. Hier heb je naartoe gewerkt. Maanden, wellicht jaren. Nu of nooit.

Ben jij er klaar voor? Kijk dan op https://arcticadventure.nl/.

Surviking – avontuurlijke trektochten & expedities

langlaufen survikingWij zijn Surviking, een kleine maar professionele reisorganisatie die laagdrempelige avontuurlijke trektochten & expedities organiseert in met name Scandinavië. Onze intentie is om deelnemers een geweldige ervaring te laten beleven in de wildernis van het hoge noorden. Genieten van de indrukwekkende natuur en het imposante landschap staat voorop. Onze ervaren gidsen zijn door de WGA opgeleid en hebben passie voor de natuur en het vak van wildernisgids. Wij zoeken zelf onze routes uit, maken zelf de foto’s en filmen ook zelf met een GoPro en een Drone. Wij volgen niet de paden, wij kiezen ons eigen pad.

Ons reisaanbod bestaat uit het op eigen kracht voortbewegen door het ruige, desolate en tevens kwetsbare landschap van Scandinavië. Dit doen wij op ski’s, sneeuwschoenen, wandelend of met de kano. Ook organiseren wij fotoreizen en is het mogelijk om gebruik te maken van een privé gids. Voor al onze reizen geldt onze kernwaarde om de impact op natuur en landschap zo klein mogelijk te houden.

In maart 2021 organiseren we o.a. een supergave wintertocht op toerlanglaufski’s over de Hardangervidda, Europa’s grootste hoogvlakte. Wij nemen de deelnemers mee op een prachtige huttentocht en laten hen kennis maken met het verplaatsen op toerlanglaufski’s in winters Noorwegen.

Op reis met Surviking is een veilige belevenis en zorgt voor een unieke herinnering! Meer informatie kun je vinden op onze website: https://surviking.nl.

2 reacties op ‘Toerlanglaufen via een reisorganisatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s