Wintertijd

Afgelopen nacht is de klok een uur achteruitgezet: wintertijd. Een uur extra vandaag, fijn! Het betekent ook dat de dagen steeds korter worden, dat het kouder wordt, dat de bomen straks weer kaal zijn… winter! Ondanks de hoge gasprijzen hopen we op veel vorst en sneeuw! Bij Toerlanglauftochten.nl proberen we het beste te maken van de winter.

Het beste van de winter

Gisteren gaven we een lezing op de beurs Scandinavië-XL. Ook de komende maanden zullen we weer (on)regelmatig actief zijn op Facebook en Instagram. We zullen blogs plaatsen. Wil je niks missen? Volg ons op de social media en abonneer je op ons blog.

Naar de sneeuw

Naar de sneeuw op de Veluwe

Het allerbeste van de winter vinden wij natuurlijk: naar de sneeuw gaan. De bergen in, een trektocht maken op de toerlanglaufski’s. Een paar weken naar een andere wereld. Afgelopen winter is dat niet doorgegaan. Zoals zovelen zijn wij thuisgebleven wegens de pandemie. En al is de situatie heel anders dan vorig jaar, die is nog niet bedwongen. We maken onze plannen en hopen op het beste. Plannen maken betekent ook al voorpret. We verklappen niet waar we heengaan, maar het zal zeker buiten de gebaande paden zijn!

Op pad met een reisorganisatie

Wil jij ook een mooie tocht maken? Misschien is het boeken van een toerlanglaufreis bij een reisorganisatie wel een goed idee voor jou. We hebben de pagina over reisorganisaties weer een update gegeven met het actuele aanbod. Wacht niet te lang met boeken, sommige reizen zitten al vol!

Sneeuw in Nederland

Wat was het mooi hè, de winterweek van afgelopen februari. Een mooie compensatie voor het niet op reis kunnen. Wat hebben we gelanglaufd! Zelfs de ANWB wist naar onze website te verwijzen voor wintersport in eigen land. Je kunt een een artikel lezen van ons in Langlauf Magazine # 12 (2021-22) over Toerlanglaufen in Nederland, zojuist verschenen. De PDF is gratis te downloaden. Het papieren magazine is onder andere via de langlaufverenigingen en de Vasa Shop te verkrijgen. We hebben onze Nederland pagina een mooie update gegeven n.a.v onze winterervaringen in eigen land. Wie weet wordt Nederland de komende maanden weer even het zuidelijkste stukje van Scandinavië.

Secrets of the ice: toerlanglaufen in het nieuws

Een paar weken geleden is er een bijzondere ski gevonden. Een 1300 jaar oude ski die zeer goed bewaard is gebleven is tevoorschijn gekomen uit een gletsjer in Noorwegen. Het gaat feitelijk om een toerlanglaufski! Lees het artikel over de zoektocht naar deze ski op de website van Secrets of the Ice.

Beste toerlanglaufliebhebber, wij wensen jou alvast een fijne winter!

Toerlanglaufen in Nederland
Toerlanglaufen op de Sallandse Heuvelrug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s