Door weer en wind

Het weer wordt bepaald door een aantal factoren. Temperatuur, neerslag, windsterkte, windrichting en zonneschijn zijn de belangrijkste. Als we één factor moeten kiezen die het meest bepalend kan zijn voor een toerlanglauftocht, is het wel de wind. In dit blog gaan we dieper op dit thema in, zodat je in staat bent om je een beeld te vormen van wat de temperatuur en windsnelheid in het weerbericht praktisch betekenen.
Lees meer!

Bereikbaar in de bergen

In de bergen van Scandinavië kun je er niet vanuit gaan dat je bereik hebt met je smartphone. Hoe kun je contact maken met de bergreddingsdienst? Hoe kunnen thuisblijvers jou bereiken in geval van nood? In deze blog leggen we uit wat de mogelijkheden zijn. We bespreken o.a. de volgende satellietcommunicators:

  • SPOT Gen3
  • SPOT X
  • Garmin InReach Explorer+ en SE+
  • Garmin InReach Mini
  • Garmin GPSMAP 66i.

Lees meer!

Volg onze tocht met reiske.nl

Het Scandinavische skiseizoen begint weer! Binnenkort gaat Toerlanglauftochten.nl op reis naar Noorwegen én Zweden. Vanuit Trondheim volgen we de route Norge på tvers (“dwars door Noorwegen”) richting de Zweedse grens. In Zweden blijven we onze oostwaartse koers volgen en steken de fjäll over tot bijna in Östersund. We hebben onze route “Dwarsleden” gedoopt, een tocht van 225 km. En we gaan niet alleen!

Lees meer!

Langlaufen in Sauerland

Als het in Nederland kouder is dan tien graden en het regent, dan sneeuwt het in het Rothaargebergte: deze wijsheid gaat verrassend vaak op. Toerlanglauftochten.nl is al een aantal keer tussen eind januari en half februari naar de hoogste delen van het Sauerland gegaan en trof daar steeds genoeg sneeuw aan om flinke langlauftochten te maken.
Lees meer!