Fins lapland

< Terug naar Lapland

Finland is een land met uitgestrekte bossen en een eindeloos landschap van meren en heuvels. Alleen in het noorden, in Fins Lapland, bereiken de toppen de boomgrens. Er zijn twee gebieden die bij uitstek in aanmerking komen voor een toerlanglauftocht.

Saariselkä – Uhro Kekkonen

Het nationaal park Uhro Kekkonen ligt in Fins Lapland tegen de Russische grens aan. Dit gebied wordt ook wel Saariselkä genoemd. Het is een bebost gebied waarbij de toppen van de heuvels tot boven de boomgrens reiken en voor prachtige vergezichten zorgen. Het gebied is goed ontsloten voor de toerlanglaufer door de aanwezigheid van een netwerk van hutten. Geschikt voor beginners.

Meer informatie

Halti Highway

De Halti Highway bevindt zich in het uiterste noordwesten van Finland: een behutte route van Kilpisjärvi, Finlands enige bergdorp, naar de hoogste berg van Finland, de Halti (1324 m). Dezelfde weg terug ligt het meest voor de hand. Hier tref je een wijds, boomloos berglandschap. De zee is nabij en het kan hier stevig waaien. Deze route kun je oppakken bij de jeugdherberg (retkeilykeskus) van Kilpisjärvi of enige kilometers verderop, bij het tankstation. Voor meer informatie over Kilpisjärvi zie Øvre Dividal – Treriksröset.

Meer informatie

Kilpisjärvi

De Saana is een opvallende berg nabij Kilpisjärvi. Rondom deze berg loopt een gespoorde langlaufroute van een paar uur die je zowel vanaf de jeugdherberg als het dorpje Kilpisjärvi kunt oppakken. Halverwege is een schuilhut.

Meer informatie


< Terug naar Lapland