Sauerland

< Terug naar Overig Europa

Als het in Nederland kouder is dan tien graden en het regent, dan sneeuwt het in het Rothaargebergte: deze wijsheid gaat verrassend vaak op. Op ongeveer drieënhalf uur rijden vanaf Utrecht is het gebied rondom Winterberg het dichtstbijzijnde langlaufparadijs.

Het is een ideaal gebied om een lang weekend heen te gaan om de langlaufspieren te trainen en de winter te beleven. Het is aan te bevelen om accommodatie ruim vooraf te boeken. Het gebied is niet super-sneeuwzeker, dus het is een beetje een gok, maar Toerlanglauftochten.nl heeft tot nu toe nooit om sneeuw verlegen gezeten. Dit hoogste deel van Sauerland wordt het Rothaargebergte genoemd met als hoogste toppen de Langenberg (843 meter) en de Kahler Asten (842 meter).

Tochtmogelijkheden

  • Rothaarsteig (4-5 dagen) *
  • Je kunt prachtige (lange) dagtochten * maken in Sauerland die hoofdzakelijk gaan via de klassieke loipes. Heb je niet al te getailleerde toerlanglaufski’s, dan kun je die ook gebruiken in de loipe. Zie onze blog over Sauerland voor suggesties voor de mooiste dagtochten.
Langlaufen in Sauerland

< Terug naar Overig Europa