Over ons

Wie zijn de makers van Toerlanglauftochten.nl? Even voorstellen!

Jeroen Moelands (1973) uit Amersfoort, in het dagelijks leven software engineer. “Ik kies twee maanden per jaar mijn eigen weg, weg van de beschaving. Dat doe ik al wandelend, fietsend of langlaufend. Dagenlang onderweg zijn zonder iemand tegen te komen, prachtige verzichten, een beetje bikkelen en alles wat je nodig hebt bij je dragen, zijn enkele van mijn favoriete ingrediënten van een geslaagde tocht. Ik kampeer graag in zomer of winter, maar slaap evengoed in een eenvoudig bivakje op een unieke plek of in een van alle gemakken voorziene berghut. Ik verheug me altijd in het bijzonder op het winterseizoen, waar we in Nederland vaak zo weinig van meekrijgen, en zoek dan graag het hoge noorden op.”

Roos Lantink (1983) woont in Amsterdam: “ik hou ervan om mooie trektochten te maken, liefst door een wijds, leeg en ruig gebied. In de zomer met de tent in mijn rugzak, in de winter op ski’s. Ik vind het heerlijk om op mijn latten door het landschap te glijden. Omdat ik graag wat langer dan twee weken vakantie in de sneeuw wilde zijn, heb ik in 2015 een winterseizoen in een Noorse berghut gewerkt. Het was heel bijzonder om maandenlang midden in de bergen te wonen. Na het werk was er gelukkig ook tijd om regelmatig de omgeving te verkennen op mijn toerlanglaufski’s. Mijn motto is: “een vakantie zonder sneeuw, is geen vakantie!”

Frans Botma woont en werkt in Den Haag. In de zomer van 2007 was het de huttenwaard van de Kaitumjaure hut die zei “if you like it in summer, you should return in winter”. Zo gezegd zo gedaan. In 2009 maakten we de eerste toerlanglauftocht over de Kungsleden. De huttenwaard had gelijk. De Scandinavische fjäll in de winter is magisch. Glijdend op de ski’s door een eindeloze witte wereld over bevroren meren, langs hoge besneeuwde bergtoppen en door bossen met diepe sneeuw is een geweldige belevenis . Weg van alle drukte en ver buiten het bereik van wifi en tv. Met onderweg kleine hutten waar de Jøtul brandt, de sauna wordt opgestookt en de Zweedse huttenbaas je welkom heet met warme bosbessendrank. Toerlanglaufen is een verslavende en avontuurlijke manier van ontspanning.