Over Toerlanglauftochten.nl

Deze website is een privé-initiatief en heeft geen commercieel oogmerk. Wij zijn geen reisorganisatie. We willen je uitsluitend inspireren tot en informeren over het maken van toerlanglauftochten.

Eind augustus 2007 begeleidden Frans en Jeroen een kampeertrektocht van Spring Reizen over het Kungsleden in Zweeds Lapland. In een hut waar we pauzeerden, zei de huttenwacht ons: kom nog eens terug in de winter, op ski’s. Zo gezegd, zo gedaan. Het werd een prachtige, indrukwekkende tocht door een onbekende wereld, maar niet bepaald een gemakkelijke. Een jaar later waren we terug in Zweden, ditmaal met Roos erbij. Sindsdien zijn we vrijwel zonder onderbreking enkele weken per winter ergens in de wildernis van Scandinavië te vinden, al dan niet in gezelschap van anderen. De afgelopen tien jaar hebben we veel gezien, veel geprobeerd en veel geleerd. Het was een fascinerende ontdekkingsreis door de Scandinavische buitencultuur, het leven in de noordelijke winter en de techniek van het toerlanglaufen.

Hoewel het toerlanglaufen in het noorden bijna zo gewoon is als het maken van een fietstocht door de polder in Nederland, zijn we onderweg vrijwel nooit Nederlanders tegengekomen, en al helemaal niet op ski’s. Graag willen we op deze website onze ervaring met deze typisch Scandinavische manier van buiten zijn met je delen. Of je nou wil genieten van onze foto’s en verhalen vanuit je luie stoel bij het haardvuur of serieus een échte wintertocht aan het voorbereiden bent, bij Toerlanglauftochten.nl ben je aan het juiste adres voor inspiratie en informatie!