Reisorganisaties

Wil je graag op toerlanglauftocht, maar is zelf organiseren een brug te ver? Wil je je middels een cursus goed voorbereiden? Wil je een deel van je uitrusting huren? Er zijn reisorganisaties die toerlanglauftochten en relevante cursusssen en huurmaterialen aanbieden. Hieronder de stand van zaken najaar 2021. In dit blog besteden we extra aandacht aan toerlanglaufen via een reisorganisatie. 

Vasa Sport

In Nederland is Vasa Sport de langlaufspecialist bij uitstek. Zij bieden begeleide toerlanglauftochten aan in Scandinavië en dichter bij huis onder de noemer backcountry. Wanneer je (klassieke) langlaufvaardigheden wil aanleren of deze wil verbeteren, kun je via Vasa Sport een reis met langlaufcursus in de loipe boeken. Ook bieden zij toerlanglaufcursussen en skiwaxcursussen aan en bestaat de mogelijkheid als privé-groep een gids in te huren voor het maken van een tocht naar wens. Het niveau van de instructeurs is in onze ervaring uitstekend. Vasa Sport is aangesloten bij de VvKR en een reisgarantiefonds.

Bij de Vasa Shop in Cothen is het mogelijk om toerlanglaufmateriaal (ski’s, schoenen, stokken) te kopen of te huren (backcountry ski’s). Er wordt deskundig advies gegeven.

https://www.vasasport.nl/toerlanglauf-reizen

https://vasashop.nl/

Rewild wildernisreizen

rewild_DSC02067Reisorganisatie Rewild is gespecialiseerd in wildernisreizen, buitenleven en expedities in verschillende ecoregio’s en type gebieden van de woestijn tot de Arctic. De organisatie richt zich op zelfredzaamheid in de natuur, de kunst van het verwilderen en het aanzetten tot een wilder leven vol met keiharde avonturen, buitenspelen en bijzondere reizen. In het hoge noorden gidst Rewild onder andere een toerlanglauftocht in Sarek, Zweden, maar je kunt er terecht voor meer winterse trips. Tevens zijn de verwilderaars aangesloten bij de VvKR en het STO reisgarantiefonds.

www.re-wild.nl

Rewild-Logo-20212

Arctic Adventure

Henk-Jan Geel is de man achter Arctic Adventure. Deze organisatie richt zich op toerlanglauftochten in o.a. Scandinavië, maar ook in extremere gebieden. Onder de noemer volledig verzorgde arctische expedities maak je een gegidste toerlanglauftocht met winterkamperen waarbij Arctic Adventure alle noodzakelijke materialen regelt behalve je eigen kleding. Er wordt een goede conditie en doorzettingsvermogen gevraagd. Henk-Jan geeft regelmatig lezingen over zijn tochten. Arctic Adventure is aangesloten bij de VvKR en een reisgarantiefonds.

https://arcticadventure.nl/

Agro Natura

De reisorganisatie Agro Natura, van Rikus Hulscher, biedt een pittige winterkampeer- en huttentocht aan op toerlanglaufski’s over de Noorse Hardangervidda. Natuurbeleving en duurzaamheid zijn belangrijk voor deze organisatie. Zo wordt er niet gevlogen naar Noorwegen, maar met een busje gereden. Deze duurzaam opererende organisatie is aangesloten bij de VvKR en een reisgarantiefonds.

https://agronatura.nl/hardangervidda-langlaufen-pittige-langlauftocht-noorwegen/

Surviking

Laagdrempeligheid, professionaliteit en natuurbeleving staat bij Surviking centraal. Ze organiseren o.a. een toerlanglauftocht van hut naar hut over de Hardangervidda in Noorwegen. Er wordt gewerkt met WGA gediplomeerde gidsen. Surviking is tevens aangesloten bij de VvKR en het STO reisgarantiefonds.

https://surviking.nl/ski-trekking-noorwegen-hardangervidda/

Henk Filippo

Henk Filippo organiseert onder de noemer back country langlaufen kleinschalige toerlanglaufreizen in Europese middelgebergten en in Scandinavië. Deze reizen zijn voor mensen met langlaufervaring die het gebied buiten de loipe willen ontdekken. Elk jaar zijn er andere, steeds wisselende tochten.

http://www.henkfilippo.nl/sneeuw.html

Den Norske Turistforening

Den Norske Turistforening (DNT) is de Noorse buitensportorganisatie. Zij beheren de berghutten en onderhouden de markering van de zomer- en winterroutes. De DNT organiseert ook begeleide groepsreizen. Hierbij reis je in een internationaal gezelschap. Ze leggen hier uit wat er van je verwacht wordt.

https://english.dnt.no/guided-tours/

Nordic Adventure Trails

Een kleine reisorganisatie van twee oud-militairen die gericht is op avontuurlijke reizen in Noorwegen. Er wordt een expeditie-stijl tocht op sneeuwschoenen of toerlanglaufski’s in Rondane aangeboden waarbij je ook allerlei vaardigheden op het gebied van planning, winterkamperen en overleven in de winter wordt geleerd. Aangesloten bij de VvKR en een reisgarantiefonds.

https://www.nordicadventuretrails.com/arctic-extreme-experience/

SNP

De bekende reisorganisatie SNP biedt in haar prorgramma ook een enkele reis aan in de Noorse Jotunheimen met dagtochten op sneeuwschoenen en (toer)langlaufski’s (geen groepsreis). SNP is lid van ANVR en SGR.

https://www.snp.nl/reis/noorwegen/jotunheimen-wintervakantie

Cursussen Winter Skills

Wanneer je, voordat je een toerlanglauftocht gaat maken, je algemene wintervaardigheden wilt verbeteren, kun je bijvoorbeeld een cursus volgen in Schotland. Glenmore Lodge is “Scotland’s National Outdoor Training Centre”. Ze bieden diverse cursussen aan voor alle niveau’s. De kwaliteit is is in onze ervaring uitstekend.

https://www.glenmorelodge.org.uk/winter-mountain/

Into the Artic

De Vlaamse reisorganisatie specialiseert zich in het Hoge Noorden. Op het gebied van wintertochten bieden ze o.a. winterkampeer/huttentochten op toerlanglaufski’s aan in Fins en Zweeds Lapland en Spitsbergen. In bekende gebieden wordt afgeweken van de gebaande paden en er is op sommige reizen aandacht voor het waarnemen van het Noorderlicht. Into the Arctic is aangesloten bij de VVR.

https://intothearctic.be/


< Terug naar Huttenleven > Verder naar Toerlanglaufski’s