Reisorganisaties

Wil je graag op toerlanglauftocht, maar is zelf organiseren een brug te ver? Wil je je middels een cursus goed voorbereiden? Wil je een deel van je uitrusting huren? Er zijn reisorganisaties die toerlanglauftochten en relevante cursusssen en huurmaterialen aanbieden.

Vasa Sport

In Nederland is Vasa Sport de langlaufspecialist bij uitstek. Zij bieden begeleide toerlanglauftochten aan in Scandinavië en dichter bij huis onder de noemer backcountry. Wanneer je (klassieke) langlaufvaardigheden wil aanleren of deze wil verbeteren, kun je via Vasa Sport een reis met langlaufcursus in de loipe boeken. Ook bieden zij toerlanglaufcursussen en skiwaxcursussen aan en bestaat de mogelijkheid als privé-groep een gids in te huren voor het maken van een tocht naar wens. Het niveau van de instructeurs is in onze ervaring uitstekend. Vasa Sport is aangesloten bij de VvKR en een reisgarantiefonds.

Bij de Vasa Shop in Cothen is het mogelijk om toerlanglaufmateriaal (ski’s, schoenen, stokken) te kopen of te huren (backcountry ski’s). Er wordt deskundig advies gegeven.

https://www.vasasport.nl/winterreizen

https://vasashop.nl/

Arctic Adventure

Henk-Jan Geel is de man achter Arctic Adventure. Deze organisatie richt zich op toerlanglauftochten in o.a. Scandinavië, maar ook in extremere gebieden. Onder de noemer full service expeditie maak je een gegidste toerlanglauftocht met winterkamperen waarbij Arctic Adventure alle noodzakelijke materialen regelt behalve je eigen kleding. Er wordt een goede conditie en doorzettingsvermogen gevraagd. Henk-Jan geeft regelmatig lezingen over zijn tochten. Arctic Adventure is aangesloten bij de VvKR en een reisgarantiefonds.

https://arcticadventure.nl/

Henk Filippo

Henk Filippo organiseert onder de noemer back country langlaufen kleinschalige toerlanglaufreizen in Europese middelgebergten en in Scandinavië. Deze reizen zijn voor mensen met langlaufervaring die het gebied buiten de loipe willen ontdekken. Elk jaar zijn er andere, steeds wisselende tochten.

http://www.henkfilippo.nl/sneeuw.html

Jolanda Linschooten

Jolanda Linschooten is avonturier, auteur van outdoorboeken en fotograaf. Soms organiseert zij een bijzondere toerlanglauftocht. In januari 2020 vindt een ski-foto-trekking door de poolnacht plaats.

https://www.jolandalinschooten.nl/evenementen/

Den Norske Turistforening

Den Norske Turistforening (DNT) is de Noorse buitensportorganisatie. Zij beheren de berghutten en onderhouden de markering van de zomer- en winterroutes. De DNT organiseert ook begeleide groepsreizen. Hierbij reis je in een internationaal gezelschap. Ze leggen hier uit wat er van je verwacht wordt.

https://english.dnt.no/guided-tours/

Scandinavian Adventures

Deze organisatie biedt een gegidste toerlanglauftocht aan over het Klassieke Kungsleden in een internationale groep.

http://www.scandinavianadventures.nl/info/17-algemene-informatie

Cursussen Winter Skills

Wanneer je, voordat je een toerlanglauftocht gaat maken, je algemene wintervaardigheden wilt verbeteren, kun je bijvoorbeeld een cursus volgen in Schotland. Glenmore Lodge is “Scotland’s National Outdoor Training Centre”. Ze bieden diverse cursussen aan voor alle niveau’s. De kwaliteit is is in onze ervaring uitstekend.

https://www.glenmorelodge.org.uk/


< Terug naar Huttenleven > Verder naar Toerlanglaufski’s